facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Amerikansk äppelpaj, på hundens vis

Svårighetsgrad: 🦴🦴+

Vill man lyxa till det lite extra (och gillar att pyssla i köket kanske) så är den här äppelpajen helt perfekt. Ser väldigt fin ut samtidigt som den är fylld av vitaminer för vovven!

MUMS sa det!!


Receptet är gjort till en pajform (eller ja, det är egentligen en crème brûlée form) på ca 10-12 cm i diameter.


Recept:

ca 1/2 äpple

1 ägg

0,5 dl havremjöl

2 msk potatismjöl

3 msk mandelmjöl

1 tsk rapsolja


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader och börja sedan med att skala och skiva upp ditt äpple.


Ta sedan och blanda ihop alla ingredienser till skalet i en skål och arbeta tills du får en relativt kladdfri deg (degen ska inte smula). Ta lite mer än halva degen och tryck ut i botten på din pajform och upp mot kanterna. Fyll sedan på med dina äppelbitar.


Resten av degen tar du och kavlar ut för att nu skära ca 0,5 - 1 cm breda remsor som du flätar ovanpå äpplena. Skär bort det som kommer utanför formen.Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills pajen fått en gyllene yta.


Låt svalna helt innan du bjuder din pälskling!En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Havregryn: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Äpple: Äpplen är fulla av vitaminer, som A och C, samt kostfiber, fosfor, antioxidanter och kalcium. Däremot är kärnorna giftiga för hundar så var noggrann med att ta bort dessa.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Rapsolja: Rapsolja innehåller nyttiga fetter och i rätt mängd kan det vara ett bra tillskott för våra hundar. Fettsyrorna i dessa oljor är positiva för hud- och pälskvalitet och kan hjälpa till att dämpa olika inflammationer i kroppen.


Mandelmjöl: Används som bindemedel, mandelmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page