facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Alla hjärtans dag tårta till hunden

Svårighetsgrad: 🦴


Det här receptet är i samarbete med Svenska DjurApoteket


I kakan samt i frostingen har jag använt blodpulver från Svenska DjurApoteket. Enligt Cleo fick frostingen 5 av 5 tassar vilket även gjorde den perfekt att doppa en Omega-3 kapsel i så kapseln slank ner extra lätt. Perfekt om man vill få i hunden något extra tillskott!


Recept:

1 ägg

2 msk mosad banan

2 msk blodpulver från Svenska DjurApoteket

0,5 dl glutenfritt havremjöl

1 msk potatismjöl

Kokosolja att smörja formen med


Tips: havremjöl gör du enkelt själv genom att köra havregryn i en matberedare eller med en stavmixer tills du får mjöl.


Gör så här: Börja med att sätta ugnen på 175 grader och pensla din form med kokosolja. Jag använde en liten hjärtformad sockerkaksform, använder du exempelvis en rund är storleken 10-12 cm lagom för det här receptet.


Vispa upp ägget lätt med en gaffel och tillsätt sedan den mosade bananen. Vispa till en slät smet. Vänd sedan ner blodpulver, havremjöl och potatismjöl och rör med en träslev tills du får en jämn smet.


Häll över smeten i din form och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt och förbered sedan din frosting.Frosting:

2 msk laktosfri grekisk yoghurt

1 tsk rödbetspulver

1/2 tsk blodpulver från Svenska DjurApoteket


Gör så här:

Rör ihop alla ingredienser, du kan tillsätta lite rödbetspulver och lite blodpulver i taget tills du får en färg du tycker om.


Spritsa eller bred ut över din tårta och servera sedan till vovven! Cleo kunde inte hålla sig borta från den 😋❤️En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Blodpulver från Svenska DjurApoteket: ger en kraftigare, tätare och glansigare päls. Blodpulver främjar också muskelmassan till hårt arbetande hundar eller unghundar. Blodpulver fungerar utmärkt som järntillskott till tikar under löp och genom ev skendräktighet.


Omega-3 från Svenska DjurApoteket: med EPA/DHA bidrar till normal hjärtfunktion, hjärnfunktion och blodfetter samt att bibehålla en normal synförmåga. Bidrar även till ledernas normala rörlighet och smidighet. Svenska DjurApotekets Omega3 innehåller 55% Omega-3.


Ägg: Hjälper till att binda smeten. Ägg är även rikt på protein, selen, vitamin B12, A, D och E-vitaminer.


Banan: Innehåller kalium och fibrer och är bra för den mentala förmågan samt hundens matsmältningssystem. Välj gärna en väl mogen banan då mogna bananer är 8 gånger mer effektiva för att stärka immunförsvaret och är enklare för magen att smälta.


Glutenfritt havremjöl: Havregryn är ett livsmedel med stora mängder fibrer och många näringsämnen, mineraler och antioxidanter. Vidare innehåller det vitamin B, som hjälper hundens päls att förbli skinande och frisk. Den innehåller även oljesyra och omega 6-fettsyror, som också håller pälsen i gott skick.


Potatismjöl: Hjälper till att göra kakan fluffig och fin. Helt ofarligt för hundar och är naturligt gluten- och spannmålsfritt.


Kokosolja: är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Laktosfri grekisk yoghurt: Yoghurt är hög i kalcium och protein. Välj naturell då vi inte vill ha några sötningsmedel eller tillsatt socker. Yoghurt med aktiva bakterier kan fungera probiotiskt och är bra för din hunds matsmältningssystem.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page