facebook-domain-verification=qnkab8h4jpz8rdl8sopk0se9fi20hk
top of page

Alla hjärtans dag kakor till din pälskling

Uppdaterat: 26 feb. 2021

Svårighetsgrad: 🦴🦴

På alla hjärtans dag vill vi skämma bort dem som betyder mest för oss. Så givetvis har jag bakat lite kärlekskakor till våra pälsklingar.

Det är väl dem vi vill skämma bort allra mest? 😉❤️Dessa hjärtkakor har en smak av kokos vilket brukar vara väldigt uppskattat hos våra fyrbente vänner. De blir extra fina med lite rosa glasyr på sig också, eller vad tycker du?


Recept:

1,5 dl rismjöl

0,7 dl kokosmjöl

1-2 msk vatten

1 ägg

2-3 matskedar kokosolja


Glasyr (se mängd längre ner):

Tapiokamjöl

Rödbetspulver

Honung

Vatten


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper


Blanda torra ingredienser med ballongvisp eller liknande. Gör sedan ett hål i mitten och där häller du i de andra ingredienserna. Rör runt med en sked tills du får en jämn smet. Om degen känns för lös kan du addera mer rismjöl.


När vi bakar med kokosmjöl så kan vi behöva mer vätska, beroende på storlek på ägg behöver vi olika mängd vatten och kokosolja. Arbeta degen tills den inte smular när du kavlar ut den (den kan smula i kanterna, dvs där du inte kavlar helt, vilket är okej). Smular degen tillsätter du mer kokosolja och knådar fördelaktigt ihop med händerna.


Knåda degen och kavla sedan ut den till ca 0,5 cm tjock.

Tips: lägg degen mellan två bakplåtspapper när du ska kavla, då slipper du använda mer mjöl eller att degen ska fastna på kaveln eller bänken.

Använd en pepparkaksform med hjärtmotiv eller skär för hand ut kakor och lägg dem på plåten.


Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, ta sedan ut kakorna och vänd dem. Grädda sedan ytterligare 5 minuter. Håll koll på kakorna så de inte får för mycket färg.


Låt kakorna svalna helt innan du gör glasyren.


Gör så här glasyr:

Blanda ca 3 msk tapiokamjöl med rödbetspulver (jag använde 1 tsk för färgen på mina kakor, använd valfri mängd efter vilken färg du vill uppnå). Tillsätt några droppar honung och börja med 2 msk vatten och tillsätt ev mer vatten allt eftersom.


Rör nu ihop med en sked. Har du inte tillräckligt med vatten kommer glasyren kännas som klister. Glasyren ska inte heller vara för lös. Här får du känna dig lite fram till den konsistens du tror går att spritsa med. Har vi för tjock kommer det att stelna i spritsöppningen och är konsistensen för lös så rinner det ut över kakan.


Tänk på: har du för mycket honung i (ca 50/50 honung och vatten så kommer glasyren att rinna ut när den ska stelna), det ska vara max 20/80 honung och vatten. - utan honungen så spricker glasyren.


När du hällt över din glasyr till en spritspåse (eller vanlig fryspåse) så kan du tillsätta mer mjöl eller mer vatten efter behov och "massera" in i glasyren.


Obs. detta gör du innan du klipper hål eller var noggrann med att täcka hålet.


Glasyren ser allra bäst ut första dagen, vill du att kakorna ska vara fina länge skulle jag rekommendera att antingen använda mindre glasyr (som när jag fyllt i hjärtkanten - dem höll sig bäst) eller göra glasyren den dagen kakorna ska serveras.

Will you be my valentine? ❤️En kik på våra ingredienser och dess hälsofördelar:


Rismjöl: Det är naturligt glutenfritt och ger kakorna en fantastisk konsistens!


Kokosmjöl: Används som bindemedel, kokosmjöl är både glutenfritt och spannmålsfritt (perfekt för hundar som lider av intolerans).


Ägg: Hjälper till att binda smeten, ägg är även rikt på protein.

Kokosolja: Kokosolja är späckad med naturliga vitala ämnen som främjar ditt husdjurs hälsa. Den innehåller höga andelar bakteriedödande laurinsyra som också stärker immunsystemet.


Tapiokamjöl: Används som redning och binder därför bra när vi använder det i bakning. Tapiokamjöl är även helt glutenfritt och ofarligt för hundar. Används ofta i bland annat hundgodis.


Rödbetspulver: Rödbetspulver är fyllt av näringsämnen som bland annat magnesium, kalcium, järn och vitaminerna A,B och C. Anses som bra tillskott till hundar som utsatts för hög ansträning.


Honung: En liten mängd honung i godiset kan till och med vara bra då honung är rikt på mineraler, vitaminer och antioxidanter. Men var noggrann med att inte ge för mycket honung då vi i princip ger hunden rent socker. Riktlinje mängd honung: 14-18 kg 1/tsk per vecka, 20-28 kg 1 tsk per vecka.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page